Ayvalık Midilli Günübirlik Vize Nasıl Alınır

Ayvalık Midilli Günübirlik Vize Nasıl Alınır

Ülkemiz vatandaşlarının başka yerlere giderken, karşısına çıkan bürokratik engellerden birisi de vizedir. Her ne kadar son dönemde birçok ülke ile vizeler kalktıysa da, ülkemize halen vize uygulayan birçok devlet vardır. Bunlardan birisi de komşumuz Yunanistan’dır. Ancak son dönemde, özellikle ege kıyısındaki ilçelerden, bazı yunan adalarına günü birlik vize uygulaması getirilmiştir. Ayvalık Midilli Günübirlik Vize Nasıl Alınır sorusu, bu tip bir seyahat yapmak isteyenler tarafından çok sık bir biçimde dile getirilmektedir. Bunun için de uygulanan prosedürü bilmekte fayda vardır.

Günübirlik Vize Nedir?

Ayvalık Midilli günübirlik vize nasıl alınır konusu, ayrıntılı bir şekilde açıklanmak zorundadır. Günübirlik vize, Yunanistan ile Türkiye arasında varılan mutabakat sonucu, sadece Yunanistan’ın Ege Denizi üzerindeki adalarını kapsayan bir vize türüdür. Günlük olarak herhangi bir Yunan adasını ziyaret etmek isteyenler için uygulanan bir vize çeşididir. 10 Nisan 2016 yılında başlayan bu vize türü ile, Yunan adalarını ziyaret etmek oldukça kolay bir hale gelmiştir. Bu vize uygulamasına göre en fazla 15 günlük, tek girişli seyahatler yapılmaktadır.

İstenen Belgeler Nelerdir?

Ayvalık Midilli günübirlik vize nasıl alınır konusuna göre istenen bir takım evraklar söz konusudur. Bu evraklardan önce, seyahatten 5 iş günü öncesinde, istenen tüm evrakları eksiksiz bir şekilde tamamlayıp, teslim etmek gerekmektedir.

  • Pasaport: Pasaportun geçerlilik süresinin en az 6 ay olması gerekmektedir. Bundan daha az süreye sahip olan pasaportlarda sorun çıkabilmektedir. Pasaportun fotokopisini hazırlamak ve kimlik bilgilerinin olduğu bölümün fotokopisini çekmek lazımdır. Eğer daha önce vize aldıysanız, o sayfanın da fotokopisini temin etmeniz lazımdır.
  • Banka hesap cüzdan fotokopisi: Tüm vizelerde olduğu gibi günübirlik vizelerde de banka hesap cüzdanının fotokopisi istenmektedir. Bu hesap cüzdanında bakiye olarak en az 2000 Türk lirası meblağın olması gerekmektedir.
  • Gidiş ve Dönüş Feribot Bileti: Adalara olan ulaşım sadece deniz yolu ile yapıldığı için bu vizeyi alabilmenin şartı feribot ya da benzeri bir deniz ulaşım aracı ile alınan bilet olmaktadır.
  • 2 tane Biometrik Fotoğraf: Başka bir prosedür olan biometrik fotoğraf, günübirlik vize için de istenmektedir. Ayvalık Midilli günübirlik vize nasıl alınır sorusunu soranların bu ayrıntıya dikkat etmesinde fayda vardır. Fotoğrafların, tam anlamı ile biometrik olmasına dikkat etmek de fayda vardır.
  • Vize Başvuru Formu: Bunu hem konsolosluk sayfasından hem de sizi oraya götürecek olan feribot firmasından temin etmeniz mümkündür.
  • Otel Rezervasyonu: Günübirlik vize alacakların ve akşam Türkiye’ye geri döneceklerin bu belgeye ihtiyaçları yoktur. Ancak günübirlik de olsa Midilli’ye gidip, orada bir otelde kalacakların mutlaka bir otel rezervasyonu yaptırması gerekmektedir.
  • Vize Ücreti: Bu meblağ seyahat edilecek olan adaya göre değişmektedir. Genellikle 55 euro tutarında bir ücret söz konusudur. Ancak 0 ve 6 yaş arası çocuklardan herhangi bir ücret istenmemektedir. 7 / 12 yaş arasındaki çocuklar ise 20 euro ücrete tabidir. Ayvalık Midilli günübirlik vize nasıl alınır durumu böylece açıklığa kavuşmuş olmaktadır.

Başvuru Formu Nasıl Doldurulmalıdır?

Başvuru formunu doldururken bir takım şeylere dikkat etmek gerekmektedir. Bunların başında ise büyük harf seçimi gelmektedir. Tüm belgelerin büyük harflerle doldurulması lazımdır. Türkçe karakter kullanılmaması gerekmektedir. Ayrıca Türkiye yerine TURKEY kelimesinin yazılması lazımdır. Yine Yunanistan yerine de GREECE yazılması şarttır. Vatandaşlık bölümüne ise TC değil, TURKISH kelimesinin yazılması lazımdır. Tüm bu işlemlerden sonra vize başvurusu tamamlanmış olacaktır. Ayvalık Midilli günübirlik vize nasıl alınır diyenler, bu bilgiler ile meraklarını gidermiş olacaklardır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yunanistan Kültürel Özellikleri

Güney Kore'ye Vize Nasıl Alınır