Rusyadan Vize Nasıl Alınır

Rusyadan Vize Nasıl Alınır

Rusya seyahati yapmak isteyenler için en başta gelen sorulardan biri de Rusyadan vize nasıl alınır sorusudur. Rusya’ya gidebilmek için ülkemiz vatandaşları iki ülke arasında gerçekleştirilen anlaşma gereği 90 günü geçmemek şartı ile vizesiz giriş yapabiliyorken 1 Ocak 2016 tarihinden itibaren bu anlaşma askıya alınınca vize işlemleri tekrar başlatıldı. Diplomatik pasaporta sahip olan kişiler vizesiz giriş çıkış yapabiliyorken umumi pasaport sahibi vatandaşların ise vize başvurusu yapması gerekir.( Bu bilgilerin değişebileceği ve vize askıya alma işleminin sonlanması ihtimaline karşın seyahatinizden önce son durumu konsolosluklardan ve vize başvuru merkezlerinden öğrenmelisiniz.)

Rusya Vizesi

Vize vermek konusunda yetkili merciiler Rusya başkonsolosluğu ve büyükelçiliğidir. Ancak vize başvurularınızı başvuru merkezlerinden de yapabilirsiniz. Bu merkezler: İstanbul, Ankara, Trabzon, Antalya ve İzmir’dir.

Vize başvuruları seyahatten 2 hafta kadar önce yapılmalıdır. En az iki hafta kala başvuru yapmanız gerekmektedir. Vize işlemleri ise 10 gün içinde sonuçlanıyor. Vize talebinizi başvuru merkezlerinden yapabiliyorsunuz. Fakat karar merkezi her zaman başkonsolosluk ya da büyükelçiliktir. Başvuru merkezleri sadece evrakları alır, hazırlar ve onay için konsolosluğa gönderir. Yine onaylanan vizeleri bildirmekle yükümlüdür.

Rusyadan vize nasıl alınır konusunda vize başvuruları tek giriş, iki giriş ve çok giriş olmak üzere 3 farklı şekilde yapılabiliyor. Bu başvuruları yaparken Rusya’ya kaç kez giriş çıkış yapacağınızı iyi düşünmelisiniz. Eğer tekrardan bu ülkeye giriş yapmanız mümkünse iki girişli ya da çok girişli vize talep etmeniz gerekmektedir. Yoksa sonraki ziyaretlerinizde tekrardan vize işlemleri yapmanız ve ayrıca para ödemeniz gerekmektedir.

Vize Başvuru İşlemleri

Vize başvurusunu başvuru merkezleri aracılığıyla yapabilirsiniz. Gerekli şartları:

  • Pasaportunuz seyahat sonrasında 6 ay daha geçerli olmalıdır.
  • Seyahat sırasında yapılacak harcamaları sağlayacak kaynağın belirtilmesi. Her gün için belli bir tutar belirlenecek.
  • Türkiye’ye geri dönmesi için gerekli bağların belirtilmesi.
  • Vize başvurularınızı internet üzerinden yapabilirsiniz. Böylece vize randevusu alabilirsiniz.
  • Vize başvuruları normalde vizenin durumuna göre 4 ile 10 gün arasında sonuçlanabiliyor. Fakat bazen özel durumlarda 30 güne kadar çıkabiliyor.

Rusya’dan vize nasıl alınır başlığında Rusya ile aramızdaki resmi ilişkiler gereği seyahatiniz öncesinde son durumu öğrenmek için konsoloslukları ya da başvuru merkezlerini aramanız sizin yararınıza olacaktır.

Bütün bu işlemleri gerçekleştirirken otel rezervasyonunuzu da yaptırmayı unutmamalısınız. Gideceğiniz yer önceden belli olmalıdır. Ayrıca uçak biletlerinizi de gidiş dönüş alarak rahat edersiniz. Bu konuda ne kadar erken davranırsanız o kadar kârlı çıkabilirsiniz. Rusya’ya gittiğinizde insanların çoğunun başka bir dil bilmediğini hesaba katarak bir rehber eşliğinde gezmeniz sizin yararınıza olur. Rusça bilmiyorsanız bu anlamda çok fazla zorlanabilirsiniz. Rusya’dan vize nasıl alınır konusunda bu ayrıntıları da hesaba katmanız sizin için faydalı olacaktır.

Rusya Gezilecek Mekânlar

Kremlin Sarayı: Kremlin Sarayı Moskova’nın sembolü olarak bilinmektedir. Zamanında savunma kalesi vazifesi görmüştür. Kale’nin içinde kiliseler ve kuleler de bulunmaktadır.

Puşkin Müzesi: Bu müzede Roma, Mısır ve eski çağlardan kalma tarihi kalıntılar yer almaktadır.

Saint Basile Katedrali: Rusya’ya gittiğinizde görmeniz gereken en önemli yerlerden biri de bu Katedraldir. Farklı yükseklikteki 8 kulesiyle ilgi çekmektedir. Hâlâ devlet tarafından kullanılmaktadır.

Nazım Hikmet Mezarı: Nazım Hikmet’in mezarı Rusya’da bulunmaktadır. Gittiğinizde burayı da ziyaret edebilirsiniz.

Gorki Parkı: Moskova’da ziyaret edebileceğiniz yerler arasında bulunan bu park son derece ünlü bir parktır. Burada pek çok bar ve kafe de bulunmaktadır. Ayrıca kışın buz heykelleri ziyaret edebilirsiniz.

Kızıl Meydan: Rusya’ya gittiğinizde karşınıza çıkacak en önemli merkezlerden biri de Kızıl Meydan’dır. Burası birçok tarihi sahneye tanıklık etmiş bir alandır. Ayrıca dünyanın her yerinden turist topluluklarıyla karşılaşabileceğiniz bu alanı ziyaret edebilirsiniz.

 

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yunanistan Kültürel Özellikleri

Güney Kore'ye Vize Nasıl Alınır

Ayvalık Midilli Günübirlik Vize Nasıl Alınır