Güney Kore'ye Vize Nasıl Alınır

Güney Kore’ye Vize Nasıl Alınır

Güney Kore’ye vize nasıl alınır? Güney Kore Cumhuriyeti, Türkiye Cumhuriyeti ile olan vize uygulamasını bundan yaklaşık 60 yıl önce kaldırmıştır. Hiçbir pasaporta 90 günden uzun süre kalmamak suretiyle vize uygulamamaktadır. Ancak 90 günden uzun süre Güney Kore’de ikamet etmek isteyenler ve ticari faaliyetlerde bulunmak isteyenler için vize işlemleri devam etmektedir. Güney Kore hem gelişmişlik seviyesi, hem teknolojik hem de ekonomik olarak ileride olan durumuyla her milletten insan için cazibeli bir ülke. Türkiye’den 90 günlük süre için vize istemeyen ülkeyle ilişkilerimiz ise geçmişte yaşanmış tarihi bir ortaklık sayesinde çok iyi durumda. 90 günlük vize verilmesinin sebebi de budur zaten. Ancak daha uzun süreli ikamet işlemleri için Güney Kore konsolosluğu devreye girmektedir.

Güney Kore için gereken vize türleri

Güney Kore’ye vize nasıl alınır? Güney Kore Uzakdoğu’nun en önemli ülkelerinden biridir. Ticari anlamda da kendini kanıtlamış bir sanayisi bulunan ülkeye 90 süreden uzun süre kalmak amacıyla gitmek için belirli gereklilikler yerine getirilmelidir. Bu gerekliliklerin ilki tabiiki vize başvurusudur. Vize başvurusunun Ankara’daki elçiliğe yapılması işlemleri hızlandırabilir. D2 öğrenci, D4 eğitim, ticari vizeler ve çalışma vizeleri uzun süreli olarak alınabilecek vize türleridir. Bu vize türleri için istenen belgeler aynı belgelerdir.

Vize başvurusu için gereken belgeler

Güney Kore’ye vize nasıl alınır? D2 öğrenci ve D4 eğitim vizeleri için en önce elde edilmesi gereken belgeler kabul belgeleridir. Eğer Güney Kore’ye üniversite eğitimi veya bir araştırma için gidip 90 günden uzun süre kalmak istiyorsanız kabul belgesi elde etmeniz vize alımını neredeyse kesinleştirir. Kabul belgesi elde etmek için gideceğiniz üniversiteye belirli belgeler yollamanız gerekiyor. Islak imza gerekli olduğu için kargo yöntemiyle göndermeniz gereken belgeler ise diploma örneği, dil bilindiğine dair bir belge ve detaylı bir nüfus kayıt belgesidir. Bazı üniversiteler, motivasyon mektubu görevini görecek İngilizce metin talebinde de bulunabiliyor. Ayrıca detaylı nüfus kayıt belgenizin de İngilizce’ye çevrilmesi istenebiliyor.

Bu belgeleri toplayıp, anlaşmak istediğiniz üniversiteye gönderdikten sonra kabul edilirseniz elinize ulaşacak belge, eğitim veya öğrenci vizesi almanız için altın değerindedir. Bu işlemlerin bitme süresi 3 ayı bulabilir. Güney Kore’ye vize nasıl alınır? Kabul belgenizi elde ettikten sonra standart vize işlemleri başlar. Güney Kore konsolosluğuna giderek bir vize başvuru formu doldurmanız gerekir. Vize başvuru formunu doldurmadan önce ise yanınızda vize için gerekli belgeleri bulundurduğunuzdan emin olmalısınız. Bu belgeler her ülkede neredeyse aynıdır. En az 6 ay boyunca geçerliliği olan pasaport ve fotokopisi, vize başvuru formunda kullanılmak üzere bir adet fotoğraf, uçak bileti veya uçak rezervasyon belgesi, okumakta olunan okuldan öğrenci belgesi veya mezun iseniz transkriptiniz yanınızda bulunması gereken temel belgeler. Vize başvurusu yaparken bazı uğraştıracak belgeler de vardır. Bu belgelerin başında Güney Kore’de geçiminizi sağlayabileceğinize dair ispat niteliği taşıyan hesap özeti dökümleri, İngilizce dilinde yazılmış olması şartıyla adli sicil belgesi ve 60 Amerikan doları elde etmekte zorlanabileceğiniz işlemlerden. Çünkü hesabınızda yeterli paranız yoksa bir burs sağlamış olabilirsiniz ve bu bursun sağlandığı belgelerin alınması biraz zaman alabilir. Adli sicil belgesinin İngilizce olması da biraz zorlayabilir. Noter veya bazı devlet kurumlarından belgenizi tercüme ettirebilirsiniz.

Ticari vize için neler gerekir?

Güney Kore’ye vize nasıl alınır? Ticari vize almak için alınması gereken temel belgeler öğrenci vizesiyle aynıdır. Öğrenci vizesi başvurusu yapılırken alınan belgelere ek olarak ise görev yetki belgesi, iş planı kopyalarından biri veya memuriyet belgesi ile vergi ödeme belgesi yanınızda olmalıdır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Yunanistan Kültürel Özellikleri

Ayvalık Midilli Günübirlik Vize Nasıl Alınır